росія розмістила на окупованих територіях України понад 420 тисяч військовослужбовців
11:26 10.09.2023
256

На щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES) у Києві заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Вадим Скібіцький, заявив, що Росія масивно концентрує свої війська на тимчасово окупованих українських територіях, включаючи анексований Крим. Він наголосив, що цей великий контингент російських військових включає більше 420 тисяч військовослужбовців і обладнання, включаючи танки, бронемашини, артилерійські системи та ракетні комплекси.

Вадим Скібіцький також зауважив, що протягом більше ніж півтора року від початку повномасштабної агресії Росії проти України, окупанти не досягли своєї стратегічної мети - повної окупації всієї країни. Натомість Росія почала змінювати свої цілі і зараз активно намагається захопити Луганську та Донецьку області.

На даний момент, найбільш активні бойові дії Російської Федерації і її окупантів спостерігаються на двох напрямках: Куп'янськ-Лиман і Мар'їнка-Донецьк. Це свідчить про спробу окупантів вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також