"Пташка" з "Азовсталі" жива: окупанти оприлюднили відео
09:00 19.09.2022
374

Україна і світ дізналися про парамедикиню із позивним Пташка навесні 2022-го, коли соцмережами розлетілось відео за її участі. На ньому в підвалах «Азовсталі» тендітна дівчинка співає пісні ОУН-УПА. Цим відео Пташка хотіла привернути увагу світу до поранених цивільних та військових у Маріуполі.

"Уродженка Тернопільщини 21-річна Катерина Поліщук тривалий час знаходиться в російському полоні. Нарешті з’явилось перше відео про нашу «Пташку». Його записали російські пропагандисти, тому не варто звертати особливої уваги на титри, які вони поставили, представляючи нашу захисницю, головне – вона жива", про це повідомляє ЗСУ Оперативний у Телеграмі

Музикантка за освітою, Пташка служить парамедикинею у «Госпітальєрах» з 2021 року. 24 лютого поїхала до Маріуполя. Після того, як російські війська розбомбили шпиталь, допомагала гарнізону «Азовсталі». Співати на великій сцені – довоєнна мрія Пташки, розповідає її брат Роман Поліщук. Вона закінчила Тернопільський мистецький коледж ім. Соломії Крушельницької. Грає на бандурі, пише вірші. З травня разом з іншими бійцями з “Азовсталі” Катруся знаходиться в російському полоні.

Донедавна її доля була не відома. Однак днями на російському каналі з’явилося відеоінтерв’ю із полоненою Пташкою. Для нас головне – вона жива!

Автор: Богдана Валігура
Читайте також