Наживався на військовослужбовцях, продаючи неіснуючі товари військового призначення, – судитимуть пседоволонтера
14:22 12.09.2023
266

У Вінницькій області розпочато процесуальне керівництво Вінницькою обласною прокуратурою у справі щодо громадянина міста Вінниця. Він обвинувачується в тому, що починаючи з березня 2022 року, він використовував соціальні мережі для розміщення публікацій про збір коштів на потреби Збройних Сил України, створюючи імідж волонтера.

Його дії призвели до того, що багато військовослужбовців та громадян, вважаючи його волонтером, замовляли амуніцію та обладнання для Збройних Сил. Однак після отримання грошей, він не поставляв обіцяний товар, припиняючи комунікацію з покупцями.

Сума завданих збитків військовим і небайдужим громадянам становить понад 250 тисяч гривень. Слідство веде ГУ Нацполіції у Вінницькій області, а оперативний супровід здійснює Управління СБУ в області.

Відповідно до частини 3 статті 190 Кримінального кодексу України (в редакції від 22.11.2018), зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Відповідно до Конституції України, кожна особа вважається невинуватою, поки її вину не буде доведено в судовому порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також