Iспанія виключає можливість військової втручання в Україну, - МЗС
14:19 26.03.2024
255

Міністр закордонних справ Іспанії, Альбарес, розповів, що уряд Іспанії, узгоджуючи свої дії з іншими країнами, не розглядає можливість відправки військових сил до України. Він відповів на заяви деяких політичних партій, які висловлювали стурбованість щодо агресивної риторики іспанського уряду, зазначивши, що іспанське населення добре усвідомлює складність ситуації в Європі, особливо в контексті агресивних дій з боку постійного члена Ради Безпеки ООН.

Альбарес підкреслив, що Іспанія надає підтримку Україні, оскільки не може допустити, щоб війна повернулася в Європу як спосіб вирішення міждержавних конфліктів. За його словами, наразі жодна країна, включаючи Іспанію, не розглядає можливість військового втручання в Україні, і навіть сама Україна не зверталася з проханням про таку допомогу. Замість цього, країни-партнери України намагаються знаходити інші шляхи підтримки, що відповідають потребам країни у даній ситуації.

Ця заява є важливим кроком для Іспанії, яка підтверджує її зобов'язання до мирного вирішення конфлікту і вказує на важливість міжнародного співробітництва у вирішенні глобальних проблем.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також