Генштаб ЗСУ планує скоротити штат на 60% та посилити бойові частини
16:30 24.05.2024
260

Начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України, бригадний генерал Євгеній Острянський, заявив, що в рамках реформування Генерального штабу ЗСУ планується скоротити його штат на 60%, деякі співробітники будуть направлені у бойові військові частини.

Острянський під час брифінгу зазначив: "У лютому-березні цього року в Генеральному штабі було проведено функціональне обстеження, за результатами якого прийнято рішення щодо оптимізації штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління. Це включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також оптимізацію вже існуючих. Ці заходи дозволять усунути дублювання функцій і скоротити штатну чисельність на 60%".

За його словами, вивільнений особовий склад буде використано для доукомплектування органів управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойових військових частин.

"Це, у свою чергу, дозволить здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій", - пояснив Острянський.

Він додав, що у Міноборони розуміють, що в умовах війни першочергово необхідно посилювати ті структури, які безпосередньо керують угрупованнями військ.

Також Острянський зазначив, що тривають заходи з удосконалення структури Збройних сил, включаючи формування командування Сил безпілотних систем.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також