Директор лісгоспу на Вінниччині підозрюється у збитках лісу на 50 млн грн
15:59 01.09.2023
453

Колишньому директору ДП "Могилів-Подільське лісове господарство" повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Про це повідомляє Вінницька прокуратура.

За слідством, у 2020 році ця посадова особа незаконно видавала дозволи на проведення незаконних рубок дерев у лісах Вінниччині, в результаті чого було незаконно вирубано понад 7 тисяч дерев різних порід на площі 14 гектарів.

Підозрюваний співпрацював із виконуючим обов'язки першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, який також є підозрюваним у кримінальному провадженні.

Всього зафіксовано 5 епізодів протиправної діяльності цих посадовців, що завдала шкоду державним інтересам у сфері лісового господарства та суспільним інтересам на суму близько 50 мільйонів гривень. За цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також