"Хочу сексу уві сні!": що таке сексомнія і як часто вона буває?
21:47 02.07.2023
256

Сексомнія, як відомо з назви, пов'язана з сексом і сном. Це дуже рідкісний стан (всього близько 100 випадків у всьому світі), який змушує людину займатися сексом уві сні. Як і більшість розладів сну, це відбувається під час переходу з однієї фази сну до іншої.

Фахівці кажуть, що поштовхом до появи сексомнії може бути постійна нестача сну, перезбудження, прийом алкоголю чи наркотиків, стрес, тривожний розлад, зміна клімату... і навіть спільний сон з іншою людиною на одному ліжку. Відомі випадки, коли цим розладом вдалося виправдати небажаний секс.

Ось що говорить один із тих, у кого зафіксовано такий стан: "Я часто бачу думки, що сексомнія — це якась неприємна дрібниця. В деяких так і є, в інших – все серйозно. У мене це почалося кілька років тому, я вже не один рік жив із дівчиною. Вона не надавала цьому факту особливого значення, їй навіть подобалося, у наших відносинах це не було проблемою.

Але коли ми розлучилися, і я почав зустрічатися з іншими, завжди попереджав їх одразу. Рік тому познайомився з дівчиною, яка пережила сексуальне насильство, і незабаром закохався в неї. Я ще ні до кого не відчував таких сильних почуттів! І коли справа дійшла до сексу, зізнався їй у своїй проблемі. Це завжди важко пояснити, але я відчував, що потрібно. Вона злякалася та пішла. Моя розповідь посилила її страх перед сексом, що з'явився після того випадку. Ми розлучилися. За кілька місяців вона зателефонувала і сказала, що пропрацювала свою тривожність і готова спробувати.

Я приїхав до неї, ми зайнялися сексом та провели разом ніч. На жаль, зі мною стався напад: уві сні я схопив її за зап'ястя і спробував опанувати її. Це трапилося за момент до того, як я прокинувся, тому я помітив, ну і вона, звичайно, теж... Я не міг у це повірити, я ніколи так не зробив би свідомо! Я ніколи нікого не травмував. Вона дивилася на мене очима, сповненими тривоги та смутку. Вона так довго намагалася не боятися, а я не втримався."

Ми намагалися продовжувати стосунки, але тривожність не давала їй розслабитись. Вона віддалялася, а я страждав, бо любив її. Я вирушив до сомнолога, сексолога та інших фахівців, але вони не знають, як мені допомогти».

Автор: Єва Козаченко
Читайте також