Із громадами підпишуть новий меморандум щодо тарифів на тепло - Шмигаль
15:00 30.09.2021
265

Між громадами, Кабінетом Міністрів та НАК "Нафтогаз України" буде підписаний новий меморандум стосовно тарифів на тепло.

Про це під час засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В основі цього меморандуму - домовленість про те, що місцева влада не буде підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні порівняно з попереднім", - сказав Шмигаль.

Крім того, у меморандумі буде зафіксована домовленість про безперебійне постачання газу. Третім пунктом буде фінансова підтримка громад із боку держави.

"Ми розуміємо, що бюджети частини громад не зможуть у повній мірі самостійно покривати частину витрат підприємств теплопостачання. Тому з державного бюджету передбачається субвенція громадам з незадовільним індексом податкоспроможності вже з 4 кварталу цього року", - сказав Шмигаль.

Громадам також передадуть додатково 4% надходжень з податку на доходи фізичних осіб та залишать у місцевих бюджетах у 2022 році 13,44% надходжень акцизу з пального.

Досягнена й домовленість стосовно безперебійного постачання газу для бюджетних установ.

Як повідомлялося, основним завдання для уряду нині є забезпечення сталого опалювального сезону та достатнього об'єму газу в газосховищах.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також