Instagram незабаром дозволить створювати та продавати власні NFT
19:02 07.11.2022
256

Instagram повідомив, що дозволяє обраній групі цифрових авторів створювати та продавати невзаємозамінні токени (non-fungible token, або NFT) безпосередньо з платформи соцмережі.

Як зазначається, великі технологічні компанії зацікавлені в криптовалютах, а входження гіганта соціальних мереж у NFT вказує на зростаючу конкуренцію між ринками, попри скорочення обсягів торгів та падіння цін.

Згідно з інформацією Meta, функція буде запущена для невеликої групи обраних творців у США.

Першими творцями, задіяними для тестування цієї функції, були фотограф Ісаак Дріфт Райт, відомий як DrifterShoots, і художниця Ембер Вітторія. 

"Я сподіваюся, що ця функція дозволить артистам активніше досліджувати web3", – зазначила Вітторія у відповідь Axios.

Instagram також дозволить демонструвати на своїй платформі цифрові предмети колекціонування на основі відео і додасть підтримку блокчейну Solana і гаманця Phantom. До цього платформа підтримувала блокчейни Ethereum, Polygon і Flow, а також підключення до сторонніх гаманців, серед яких Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet і Dapper Wallet.

Meta зазначила, що не стягуватиме плату за демонстрацію та обмін цифровими предметами колекціонування в Instagram або Facebook, а також не стягуватиме додаткових зборів за продаж цифрових предметів колекціонування принаймні до 2024. Однак її представники додали, що «покупки цифрових колекційних предметів, здійснені в застосунку Instagram на операційних системах Android та iOS, підлягають сплаті відповідних зборів магазину застосунків».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також