На білоруському кордоні хасиди-паломники у вишиванках і шароварах виконали Гімн України, повідомляє 24 канал з посиланням на голову Українського єврейського комітету Едуарда Долинського.

Хасиди, які з 14 вересня перебувають на білорусько-українському кордоні, розраховуючи потрапити в Умань на святкування Рош га-Шана,  вирішили влаштувати своєрідний перфоманс, перевдягнулись в український національний одяг і виконали державний Гімн України.

До речі, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко висловив припущення, що цей випадок насправді міг трапитися не зовсім на білорусько-українському кордоні, оскільки прикордонники, які перебувають на лінії державного кордону, цього не фіксували, тобто запис такого відео, міг відбутися де завгодно.

Нагадаємо, близько тисячі хасидів, які перебувають у пункті пропуску "Нові Яриловичі", намагаються потрапити в Україну, попри урядову заборону. Водночас офіційний Ізраїль підтримав рішення українського уряду закрити кордони для іноземців, там  теж вважають, що масштабне святкування Рош га-Шана може обернутися новими спалахами як в Україні, так і в Ізраїлі

Читайте також