Компанія Blue Origin Джеффа Безоса розіграє на онлайн-аукціоні квиток в космос
15:04 06.05.2021
263

Компанія Blue Origin, що належить засновнику Amazon Джеффу Безосу, розіграє один квиток в космос на онлайн-аукціоні. На сайті Blue Origin вже можна подати заявку на участь в торгах.

Аукціон пройде в кілька етапів. Так, до 19 травня компанія продовжить приймати заявки на будь-яку суму за квиток в космос, розмір ставок буде засекречений.

У другому турі, з 19 травня, Blue Origin почне торги і розкриє суми ставок, щоб учасники могли підвищувати їх заради перемоги. На третьому етапі, 12 червня, компанія мільярдера проведе онлайн-аукціон і підведе його підсумки.

Пілотований запуск ракети New Shepard з туристами на борту запланований на 20 липня. Як повідомляє ВВС, пасажирами, найімовірніше, стануть працівники Blue Origin, ще одне місце дістанеться переможцю аукціону.

Ракета підніметься на висоту 100 кілометрів над Землею. Пасажири будуть знаходитися в невагомості близько трьох хвилин і побачать темряву космосу і кривизну Землі.

В майбутньому Blue Origin планує брати приблизно від $200 тисяч за один квиток на New Shepard. При цьому в компанії не виключають, що з часом ціни знизяться.

Читайте також