CNN звільнив ведучого Куомо: допомагав братові, обвинуваченому в сексуальних домаганнях
21:01 05.12.2021
255

Американська телерадіокомпанія CNN звільнила свого ведучого Кріса Куомо, оскільки він допомагав своєму братові Ендрю Куомо — ексгубернатору штату Нью-Йорк, якого звинуватили у сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє CNN та BBC.

Як зазначається, телеведучий допомагав своєму братові Ендрю Куомо в період розгляду справи про домагання і неналежну поведінку сексуального характеру.

«Ми найняли шановану юридичну фірму для проведення розслідування та звільнили його», - йдеться у повідомленні телеканалу.

Указується, що генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс раніше подала документи, згідно з якими Кріс Куомо використав свої журналістські зв'язки, аби допомогти команді юристів, які представляють інтереси брата.

Зокрема, уточнює ВВС, у своїх джерел він намагався «вивідати інформацію про тих, хто звинувачував його брата, і брав активну участь у виробленні тактики захисту на ці звинувачення».

В результаті розслідування було з'ясовано, що ексгубернатор Нью-Йорка домагався багатьох жінок, торкався їх без їхньої згоди й дозволяв собі зневажливі коментарі в їхній бік. Тим самим він порушив федеральні закони та закони штату.

Спершу Куомо відкидав усі обвинувачення, але в серпні залишив свій пост.

51-річний Кріс Куомо працював на CNN з 2013 року, а з 2017 року вів одну з найпопулярніших авторських програм новин.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також