Жінки, які не поділяють феміністських поглядів, частіше імітують оргазм
17:24 22.09.2020
267

Такі висновки дослідження канадських і австралійських психологів «Як уявлення про гендер впливають на імітацію оргазму у гетеросексуальних жінок».

Канадські та австралійські психологи Емілі А. Харріс, Метью Дж. Хорнсі, Ханна Ф. Ларсен і Фіона Кейт Барлоу провели дослідження «Як уявлення про гендер впливають на імітацію оргазму у гетеросексуальних жінок», результати якого були опубліковані в австралійському журналі Archives of Sexual Behavior ( офіційному виданні Міжнародної академії досліджень сексу).

У дослідженні взяли участь 462 гетеросексуальні жінки з Великобританії, які перебували у відносинах як мінімум чотири місяці до моменту опитування. Їм запропонували заповнити анкету, в якій були як загальні питання про переконання, політику, релігії, поглядах на життя і гендер, так і особисті, що стосуються сексу і відносин в парі. Так, наприклад, учасницям опитування пропонувалося відповісти на питання про те, чи легко їм досягти оргазму, чи задоволені вони своїм партнером в сексі, чи вважають, що в парі потрібно зберігати вірність, як повинні розподілятися зони відповідальності між чоловіком і жінкою і так далі.

Unsplash
 

77% опитаних хоча б раз в житті симулювали оргазм, причому частіше це робили ті, хто підозрював партнера в невірності. Ті ж жінки, що оцінили своїх партнерів як хороших коханців, робили це рідше.

Також вчені прийшли до цікавого висновку: жінки, які поділяють патріархальні погляди на відносини і дотримуються сексистських стереотипів, імітують оргазм набагато частіше, ніж феміністки: патріархальні жінки дивляться на свій оргазм як на спосіб порадувати партнера, тоді як феміністки цінують своє право на задоволення від сексу .

«Жінок, які дотримуються антіфеміністскіх поглядів, ніщо не утримує від імітації оргазму, тоді як жінки, які поділяють феміністський світогляд, можуть дозволити собі нічого не зображати, тому що це суперечить їх вірі в право жінки на задоволення і в право говорити про секс відверто», - коментує Емілі А. Харріс.

Також однією з популярних причин для імітації оргазму був названий поганий секс, який жінки хочуть закінчити швидше.

Харріс зазначила, що зараз науці відомо дуже мало про імітацію оргазму за межами довгострокових відносин. Крім того, поки невідомо, як удавання в сексі впливає на відносини і відчуває його партнер.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також