Топ-5 кращих книг про секс
19:01 01.11.2020
309

У сучасному світі сексуальна освіта та розуміння власного тіла є не менш важливою, ніж класична. Сучасними сексологами тема сексуальних стосунків розглянута різнобічно, вивчена глибоко. Є безліч книг, які охоплюють тему сексу, як однієї з основних людських потреб, але розібратись, які з них варті уваги - важке завдання. Наша редакція вирішила підібрати нашим читачам список найкращих книг про секс. Читайте та насолоджуйтесь!

Емілі Нагоскі "Як хоче жінка"

Жінки, хочете бути сексуальними і майстерно застосовувати це в житті? Тоді читайте цю книгу! Матеріал, що базується на дослідженнях нейробіології, здатний кардинально змінити погляди на жіноче тіло і сексуальний потенціал. На думку автора, абсолютно кожна жінка має унікальну сексуальність, і тому несхожість з іншими представницями слабкої статі не є якимось відхиленням. Не менш цікавим є твердження про те, що на сексуальне збудження жінки, її пристрасть і здатність отримати оргазм дуже впливає зовнішнє середовище. І як тільки жінка зрозуміє роботу свого механізму сексуальної реакції, вона почне легко контролювати емоції, від статевого життя буде отримувати все. Більше жоден стрес, поганий настрій або банальний головний біль не зможуть перешкодити отримати сексуальне задоволення.

Ханна Вінтон "Про секс. То як, поговоримо?"

Відверто та розкуто, щиро та правдиво авторка книжки, британська ютуб-блогерка Ханна Віттон, підіймає дражливі, але серйозні теми, без упереджень говорить про незайманість, сексуальний досвід, ідентичність, тілесність, контрацепцію й ІПСШ, розповідає все, що варто знати про порно та мастурбацію, наголошує на потребі регулярної діагностики та ділиться порадами, які допоможуть побудувати здорові стосунки зі світом і собою.

Варламова Д. "Секс. Від нейробіології лібідо до віртуального порно"

Чи задавалися ви питанням: що таке сексуальність? Як вона влаштована? Від чого залежить? Сексуальність — це не просто інстинкт даний нам природою, на неї впливають різноманітні психологічні чинники, культура та заборони. Проаналізувавши вищезазначене, вам стане легше зрозуміти власну сексуальність. Автори книги поставили собі за мету пояснити читачам механізми внутрішніх законів людського тіла і розуму, які зумовлюють фізичне бажання і формують сексуальні вподобання. Ви також дізнаєтеся, що впливає на наше ставлення до сексу. Теми розглянуті в цій книзі охоплюють широкий спектр питань від лібідо до точки G і порно.

"Хороший секс, не дивлячись на любов" 

Німецький психотерапевт Ульріх Клемент, засновник Інституту сексуальної терапії в Гейдельберзі (Німеччина), написав про природу бажання. Йому вдалося вирішити сумну загадку: чому еротичні переживання згодом стають все гірше навіть у люблячих пар. І він пояснює, які почуття і думки стоять за цим самим «не хочу» і як перетворити слабкість в силу. Якщо ви іноді проявляєте більше еротичної зацікавленості, ніж відчуваєте; робите те, чого насправді не хочете, якщо вам важко пояснити партнеру, в чому полягають ваші бажання, - тоді ця книга для вас.

"Секс для науки, наука для сексу"

Любовний акт всередині комп'ютерного томографа, порнофільми як матеріал для вивчення - подібні дослідження нашої сексуальності незвичайні, а кого-то і напевно шокують. Однак не будь їх, ми б досі залишалися в полоні забобонів і міфів. Мері Роуч, колумніст New York Times Magazine, розповідає про історію сексології і про її новітні досягнення грунтовно і з гумором.

 

Читайте також