Раби своїх бажань: 8 цікавих фактів про лібідо
21:02 17.04.2021
263

1. Більше тестостерону - вище лібідо

У чоловіків рівень тестостерону вище. Що цікаво, у молодих жінок більше вільного тестостерону, ніж у жінок у віці менопаузи, тому і сексуальний драйв з часом знижується.

2. Пік сексуальної активності у жінок пізніше, ніж у чоловіків

Приблизно в 23 роки проти 18. Лібідо - річ індивідуальна, але у чоловіків максимум активності настає в цілому раніше через особливості гормонального фону. Жінки дітородного віку мають проблеми з лібідо, пов'язані з овуляцією, вагітністю, післяпологовим періодом.

3. Їжа з афродизіаками - це міф

Існування таких страв науково не доведено. Тому налягати на устриці, артишоки і печінку берберійської качки варто тільки в тому випадку, якщо це - частина смачної вечері і відпочинку.

4. Але їжа, яка покращує кровообіг, може підвищити лібідо

Це різні продукти, корисні для серцево-судинної системи і багаті антиоксидантами: лосось, полуниця, лохина, спаржа, боби ...

5. Не пий дуже багато

Алкоголь шкодить лібідо і діє на нервову систему як депресанти. Але при цьому, якщо ти роздратована, невелика доза алкоголю може допомогти. Куріння, до речі, теж шкодить сексуальному бажанню.

6. Пік лібідо - овуляція

Комбінація високих естрогенів і тестостерону в цей період призводить до підвищення сексуального бажання, що особливо добре, якщо ти хочеш завагітніти.

7. Вагітність часто підвищує лібідо

Знову ж таки - через високий рівень гормонів. До того ж не потрібно підсвідомо боятися завагітніти, і жінки більше розслабляються і включаються в секс.

8. А ліки на нього не впливають

За винятком антидепресантів, які можуть його знижувати. Що стосується оральних контрацептивів, то одні дослідження показують, що вони підвищують бажання, інші - що знижують. Загалом, достовірних даних поки немає. У будь-якому випадку, варто обговорити з лікарем їх побічні ефекти.

Читайте також