Не сусіди, а коханці: 5 кроків до повернення сексу у ваше життя
21:00 10.08.2023
286

Дослідження показали, що рівень окситоцину найвищий на початку відносин і з часом поступово падає. Це еволюційний процес: якщо пара емоційно та фізично пов'язана, вона може займатися іншими речами. Звісно, такий стан справ влаштовує далеко не всіх!

1. Поговоріть про це

Мабуть, це найскладніший крок, особливо якщо ви уникали цієї розмови місяці та навіть роки. Але настає момент, коли слона в кімнаті вже не можна не помічати. Можна розпочати діалог письмово. Розкажи про те, що між вами ослаб зв'язок і тобі це не подобається, ти хочеш виправити ситуацію.

2. Знайдіть реальну проблему

Так, відсутність сексу - сама по собі проблема, але справжні причини зазвичай глибші. Невирішені питання про дітей, стрес через війну чи гроші підживлюють емоційні розбіжності між партнерами. Якщо ж справа саме в сексі, то проблема часто полягає в страху чоловіка, що він не зможе себе проявити, і жінки - що залишиться сексуально незадоволеною.

3. Важливий фізичний контакт

Нерідко він пропадає разом із сексом, і згодом вам стає неприємно навіть думати про це. Один починає боятися відмови, інший шукає причин, щоб не обійматися. Поставте собі за мету: наприклад, п'ять обіймів на день або перегляд фільму на дивані, тримаючись за руки.

4. Не поспішайте

Якщо попередні дії стали легко даватися, не переходьте різко до сексу, це може повернути ситуацію на початковий етап. Не завищуйте очікувань та дійте поступово, тоді все вийде.

5. Зверніться до фахівця

Якщо ви обоє були правильно налаштовані, але все одно щось пішло не так, найкращий вихід – спілкування із сексологом. Він допоможе розібратися в справжніх причинах та переналаштувати ваші стосунки на інтимний лад.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також