Російську співачку не пустили до України: у чому причина
16:54 11.12.2021
286

Російській артистці Марії Гусаровій (Mary Gu) через незаконне відвідування захопленого Росією Криму заборонили в’їзд в Україну.

Про це повідомила Держприкордонслужба.

Російська співачка разом із чоловіком прибула до Києва для проведення концерту.

"Співробітники Держприкордонслужби продовжують заходи з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які незаконно відвідують тимчасово окуповані території України. Двох таких іноземців, чоловіка та жінку – громадян РФ, виявили прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" в одному зі столичних аеропортів. Вони прибули в Київ рейсом зі Стамбула", – йдеться у повідомленні.

Під час оформлення та необхідних заходів контролю прикордонники встановили, що іноземці порушували порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму, в т.ч. відвідуючи фестивалі, що проводилися на півострові у різні роки.

Також було з'ясовано, що жінка є російською виконавицею пісень, а чоловік пов'язаний з організацією та забезпеченням виступів співаків.

За інформацією прикордонників, в Україну іноземці планували потрапити для проведення концерту.

"За порушення норм українського законодавства росіянам відмовлено в перетині кордону та заборонено в’їзд на три роки. Вони залишали нашу країну, відправившись у зворотному напрямку", – додали в ДПСУ.

За даними ЗМІ, йдеться про російську співачку Mary Gu, у якої був запланований концерт у Києві.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також