Тіла двох чоловіків виявлені в руїнах Помпеї
11:30 22.11.2020
281

Археологи виявили надзвичайно добре збережені останки двох чоловіків, ошпарених до смерті виверженням вулкану, який зруйнував давньоримське місто Помпеї в 79 році нашої ери, заявило італійське міністерство культури в суботу.

Одним з них був, мабуть, чоловік високого статусу, віком від 30 до 40 років, який все ще мав під шиєю сліди вовняного плаща.
Другий, мабуть, у віці від 18 до 23 років, був одягнений у туніку і мав кілька розчавлених хребців, що свідчить про те, що він був рабом, який виконував важкі роботи.

Останки були знайдені в Чівіта-Джуліана, за 700 метрів на північний захід від центру стародавньої Помпеї, в підземній камері в районі великої вілли, яку розкопують.

Зуби та кістки чоловіків були збережені.


Ці дві жертви, можливо, шукали притулку, коли їх близько 9 ранку охопила пірокластична течія, - сказав директор археологічного пам'ятника Массімо Осанна. - Це смерть від теплового удару, що також продемонстрували їх стиснуті ноги та руки.

У своїй заяві міністр культури Даріо Франческині зазначив, що знахідка підкреслює статус Помпеї як "неймовірного місця для досліджень".
У Помпеях, на відстані 23 кілометрів на південний схід від Неаполя, проживало близько 13 000 людей, коли виверження закопало його під попелом.
Останки були виявлені лише в 16 столітті, а організовані розкопки розпочалися приблизно в 1750 році. Однак нещодавно увагу було зосереджено на зупинці розпаду або обвалення відкритих руїн.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також