ГУР: Україна не ворог Білорусі, але дані білоруських військових маємо
15:30 31.03.2022
268

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє, що Україна не є ворожою до білоруського народу, але ГУР готове публікувати дані військовослужбовців Білорусі, які погодяться воювати проти України.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України вкотре наголошує, що Україна ніколи не становила загрози, не планувала і надалі не планує жодних агресивних дій щодо Білорусі. Водночас військова розвідка України звертається до військовослужбовців білоруських збройних сил і закликає їх відмовитися від участі у злочинній агресії Росії проти нашої країни", - йдеться у повідомленні ГУР Міноборони у фейсбуці у четвер.

У відомстві наголосили, що скоєні щодня окупантами злочини проти мирного населення, зокрема проти ні в чому не винних дітей та жінок, не мають нічого спільного з військовою доблестю, офіцерською честю та обов'язком перед Білоруссю.

"Також запевняємо вас, що ми маємо в своєму розпорядженні повні персональні дані всіх військовослужбовців, а також їхніх родичів, зі складу підрозділів збройних сил Білорусі, яких намагаються втягнути в ганебну, чужу для них і явно програшну війну проти України. Сподіваємось на вашу розсудливість. Серйозність наших заяв підтверджуватимемо публікацією відповідної інформації", - зазначили в ГУР.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також