Генштаб повідомляє: росія використовує всі можливі зусилля, щоб зупинити наступ України
20:11 28.06.2023
254

На напрямках Запоріжжя та Херсона російська армія активно концентрує свої сили, щоб запобігти просуванню українських військ. Цю інформацію оприлюднили у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України на їхній сторінці у Facebook.

За отриманими даними, ворожа сторона здійснювала авіаційні удари у районах Левадного і Малої Токмачки Запорізької області, а також проводила артилерійські обстріли близько 30 населених пунктів.

Загалом протягом доби російські сили здійснили 2 ракетні та 44 авіаційні удари, а також випустили близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню на позиції українських військ та в населених пунктах. Ці наступи призвели до руйнування інфраструктури та постраждалих серед мирних жителів.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати свої головні зусилля на напрямках Лиман, Бахмут та Мар'їнка, де тривають жорсткі бої. Протягом доби було зафіксовано близько 20 бойових зіткнень.

Ситуація на Волині та Поліссі залишається стабільною без суттєвих змін, не виявлено ознак формування наступальних угруповань противника.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив авіаційний удар у районі Руської Лозової Харківської області. Також були проведені мінометні та артилерійські обстріли більш ніж 25 населених пунктів.

Більш ніж 20 населених пунктів на Бахмутському напрямку отримали обстріли з артилерії та мінометів, при цьому противник намагався безуспішно наступити в районах Оріхово-Василівки, Богданівки та Білої Гори, а також здійснив авіаційний удар у районі Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог не зміг досягти успіху у своїх наступальних діях в районі Авдіївки, однак здійснив авіаційний удар. Також були проведені артилерійські обстріли в більш ніж 10 населених пунктах.

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили всі атаки противника у районі Мар'їнки, але ворожа авіація здійснила удари в межах цього населеного пункту. Водночас, були зафіксовані артилерійські обстріли близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник також не зміг досягти успіху у своїх наступальних діях в напрямку Новомихайлівки. Він здійснив авіаційні удари в районах Пречистівки та Макарівки Донецької області, а також обстріляв більш ніж 15 населених пунктів.

Протягом останньої доби війська оборони здійснили 11 ударів по зосередженню ворожого особового складу, 5 ударів було нанесено по зенітно-ракетних комплексах і 1 удар - по пункту управління противника.

Ракетні та авіаційні удари продовжуються по всій території України. Ситуація залишається напруженою на всіх фронтових ділянках, і військові продовжують здійснювати заходи для відбиття атак та забезпечення безпеки мирних жителів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також