В ЄС погодили запровадження стелі цін на газ
10:00 20.12.2022
338

Міністри енергетики ЄС дійшли спільного рішення щодо запровадження механізму ринкової корекції та обмеження ціни на закупівлю природного газу з метою стабілізації ситуації на енергетичному ринку Євросоюзу. Вона становитиме €180 за мегават/годину, - про це повідомляє видання Bloomberg.

Як зазначає видання, європейські чиновники вимагали погодження постанови до настання суворої зими, яка підштовхне потребу в газі для опалення та електрики. Зростання цін на енергоносії призвело до двозначної інфляції в регіоні. У зв'язку з різким похолоданням у Європі цього місяця уряди опинилися під зростаючим тиском з боку виборців, які вимагають діяти.

Ще однією умовою автоматичного застосування Механізму є ситуація, за якої форвардна ціна TTF на 35 євро перевищуватиме середню ціну на скраплений газ (LNG) на глобальному ранку також протягом трьох робочих днів.

За повідомленням, механізм ринкової корекції буде застосовуватися з 15 лютого 2023 року. Відповідна інформація оприлюднюватиметься Агентством із співробітництва енергетичних регуляторів (ACER).

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також