Українські громади зібрали понад 16 мільярдів гривень на підтримку Збройних Сил у 2023 році
14:10 23.02.2024
256

Протягом 2023 року, українські місцеві громади ініціативно переказали більше ніж 16 мільярдів гривень на підтримку Збройних сил України, за інформацією Міністерства оборони країни.

Представники міністерства роз'яснили, що рішення про фінансову підтримку приймалися на рівні обласних центрів, об’єднаних громад, районів, міст та сіл, які самостійно визначали, яким конкретно військовим формуванням та проектам слід надати пріоритет.

У результаті, протягом року внески громад були розподілені наступним чином:

  • 11,6 мільярда гривень виділено Сухопутним військам, Десантно-штурмовим військам, Силам спеціальних операцій, Силам територіальної оборони, Повітряним силам та Військово-Морським силам;
  • 2,53 мільярда гривень надійшло Силам логістики, Силам підтримки, Військам зв’язку та кібербезпеки, Медичним силам, Державній спеціальній службі транспорту;
  • 750 мільйонів гривень було спрямовано на інші військові формування, включаючи військові навчальні заклади та військову службу правопорядку.

Окрім вищевказаних внесків, додатково 1,3 мільярда гривень було перераховано місцевою владою безпосередньо до державного бюджету для вирішення термінових потреб Збройних Сил, включно з підготовкою кадрів, медичним забезпеченням, закупівлею БПЛА та їх комплектуючих, човнів, засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та акумуляторних батарей для транспортних засобів.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир підкреслив, що такі дії громад підтверджують відданість місцевого самоврядування принципам демократії та автономії в умовах воєнного стану. Він зазначив, що Міністерство оборони забезпечить ефективне використання кожної гривні, виділеної громадами, для задоволення потреб українських воїнів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також