Українці вимагають прибрати з обігу «копійчані» гривні
12:20 25.12.2018

На сайті Адміністрації президента України Петра Порошенка розмістили петицію, в якій закликають главу держави вилучити з обороту нові металеві монети номіналом один і дві гривні, передає replyua.net.

Зокрема, аргументуючи таку позицію, ініціатори петиції говорять, що нові монети легко втрачати і не помічати, так як вони дуже схожі на 1 і 2 копійки. «Коли їх тримаєш в руці, стає сумно, тому що починаєш усвідомлювати, що зробили з твоєю Батьківщиною. Гривня - це не тільки гроші, це набагато більше, це символ держави, благополуччя і навіть нашого життя. Таке знущання неприпустимо », - йдеться в петиції. Петиція була створена 20 грудня і набрала 24 підписи, при необхідних 25 000. Збір голосів триватиме ще 87 днів.

Нагадаємо, в Нацбанку планують повністю замінити дрібні паперові гроші на монети. На заміну одно- і двогривневої купюр справа не закінчиться. З наступного року в ужиток також потраплять монети 5 і 10 гривень. Про те, щоб замінити всі повністю паперові гроші на монети поки мова не йде.

Попередня новина
Читайте також