Рада спростила закупівлю військової техніки з-за кордону
14:00 17.01.2019
255

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №9122 щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом, який передбачає усунення посередників при закупівлі продукції оборонного призначення з-за кордону. "За" відповідне рішення проголосувало 236 народних депутатів з 226 необхідних, пише УНН.

Документ, зокрема, передбачає, що державні замовники можуть закуповувати продукцію оборонного призначення, яка становить державну таємницю, в тому числі військову техніку, у іноземних суб'єктів господарювання, якщо ідентична продукція не виготовляється в Україні. В цьому випадку державний замовник може здійснювати закупівлю без конкурентних процедур, але за умови документального підтвердження маркетингового дослідження ринку продукції оборонного призначення.

Також документ дозволяє зекономити кошти за рахунок відсутності плати за посередницькі послуги, адже дозволяє здійснювати закупівлю продукції оборонного призначення безпосередньо державними замовниками.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, його метою є розширення можливостей державних замовників з оборонного замовлення, зменшення витрат на закупівлю продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом.

Читайте також