OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ
21:08 20.03.2017
252

Головні економічні новини за 20 березня,  пише ЕП.

Про МВФ. Міжнародний валютний фонд (МВФ) ще не визначився з новою датою засідання Ради директорів з питання завершення третього перегляду програми розширеного фінансування (EFF) для України.

Також МВФ очікує від Національного банку та Міністерства фінансів макроекономічні розрахунки протягом декількох днів для того, щоб повернутися до розгляду українського питання.

Тим часом, президент Петро Порошенко у понеділок ввечері збирає на зустріч лідерів парламентських фракцій і груп. Як повідомили джерела УП в оточенні президента, Порошенко планує обговорити з нардепами ситуацію, яка виникла навколо траншу МВФ.

Про 600 млн євро від ЕС. Рішення Європейської комісії про надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги остаточно затверджене навіть попри невирішене питання із скасуванням заборони на експорт лісу-кругляка.

Про долар по 32. При песимістичному макроекономічному сценарії Кабінету міністрів гривня на кінець року може втратити 5,6 гривень по відношенню до долара.

Про Газпром. ПАТ Газпром в касаційному порядку оскаржило рішення Київського апеляційного господарського суду про примусове стягнення з компанії штрафу в розмірі 85,9 мільярда гривень та пені аналогічного розміру.

Про електрокари. Україна посіла п'яте місце в міжнародному рейтингу за темпами розвитку електромобілів, випередивши такі країни, як США, Нідерланди та Японія.

Також, за словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, електромобілі для населення можуть подешевшати більш, ніж на 40%, якщо законопроект Міністерства інфраструктури буде прийнято парламентом.

Текст дня:

Транш "у блокаді", або Чому МВФ взяв тайм-аут.

Таких прецедентів в історії співпраці України з МВФ ще не було: українське питання зникло з порядку денного в останній момент. ЕП розбиралася, чому так сталося, і які розрахунки для фонду приготували в Кабміні.

Попередня новина
Читайте також