Світовий банк ухвалив новий проект INSPIRE для фінансування соціальної допомоги в Україні на 1,2 млрд доларів
12:00 01.12.2023
273

Світовий банк ухвалив рішення про затвердження нового проекту INSPIRE, який є фінансовою ініціативою у розмірі 1,2 мільярда доларів США для України. Цей проект спрямований на підтримку майже 10 мільйонів українців, що стали жертвами наслідків вторгнення Російської Федерації в Україну.

INSPIRE має за мету надання фінансування 29 видам соціальних виплат для найбільш вразливих категорій населення, які постраждали внаслідок конфлікту. Проєкт також передбачає підтримку соціальних програм та реформування державної соціальної допомоги, включаючи допомогу малозабезпеченим сім'ям, житлові субсидії та допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Ця фінансова ініціатива фінансується за рахунок позики у розмірі 1,2 мільярда доларів США від Світового банку через Цільовий фонд ADVANCE Ukraine, що підтримується урядом Японії.

Результати проєкту INSPIRE передбачають охоплення майже 10 мільйонів людей у часи, коли зима підступає, а мільйони українців потребують додаткової підтримки для оплати комунальних послуг та опалення своїх домів. Таку інформацію підтвердив регіональний директор Світового банку з питань Східної Європи, Аруп Банерджі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також