Європа хоче позбутися залежності від енергоресурсів рф і не погодиться платити в рублях
15:00 25.03.2022
252

Європейський Союз і надалі цілеспрямовано прагнутиме позбавитися залежності від імпорту російських вуглецевих енергоносіїв, і це стане важливою темою для обговорення під час Європейської Ради, що продовжить свою роботу сьогодні у Брюсселі, - про це напередодні в кулуарах Європейської Ради заявила президент Єврокомісії Урсула фон бер Ляєн, відповідне відео оприлюднене на її сторінці у Твітері.

«Ми вирішили позбутися залежності від російського вуглецевого пального. Завтра, разом із президентом Байденом ми презентуємо нову главу у нашому енергетичному співробітництві. Йдеться про постачання додаткових обсягів скрапленого газу до Європейського Союзу, який замінить російський скраплений газ, що ми маємо зараз… Енергетика буде важливою темою тут, на зустрічі Європейської Ради. Головне - як досягти спільних закупівель, щоб дійсно скористатися європейською ринковою силою та (створити - ред.) спільні сховища. Це буде серед важливих тем», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

За повідомленнями міжнародних ЗМІ, раніше Президент Єврокомісії заперечила російську пропозицію щодо здійснення розрахунку за газ у рублях.

«Це могло б стати одностороннім рішенням та очевидним порушенням контракту, і могло б стати спробою обійти санкції. Ми не дозволимо обійти ці санкції… Часи, коли енергію могли використовувати з тим, щоб нас шантажувати, завершилися», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Очікується, що Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Президент США Джо Байден зроблять спільну заяву щодо нового партнерства у сфері енергетики сьогодні у першій половині дня.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також