Рада прийняла закон про дистанційну роботу: про що там йдеться
20:32 04.02.2021
256

Верховна рада у другому читанні схвалила законопроект, який регулює положення про дистанційну роботу, йдеться про проект закону №4051.

За - проголосували 322 нардепи.

Закон дозволив працівнику ознайомлення з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами.

Він також може дистанційно ознайомитися з вимогами щодо охорони праці за допомогою відеозв’язку.

Документ дозволив працівнику поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи у звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця.

Працівник, відповідно до закону, може вимагати від роботодавця тимчасовий (до 2-х місяців) перехід на дистанційну роботу в разі, якщо на робочому місці щодо його вчинили дії, що містять ознаки дискримінації.

Дистанційну роботу співробітник виконує поза приміщеннями роботодавця у будь-якому місці за його вибором і з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

Надомна ж робота виконується за місцем проживання співробітника або в інших заздалегідь обраних ним приміщеннях.

Роботодавцю надали право при укладенні трудового договору про дистанційну або надомну роботу отримувати відомості про місце проживання або інше місце за його вибором, де буде виконуватись трудова функція (для належного оформлення працівника на дистанційну роботу).

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також