США виділили Україні 23 мільйони доларів на реформування фінсектора
14:26 23.03.2017

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало в Україні нову чотирирічну програму "Трансформація фінансового сектора" обсягом 23 млн доларів.

Про це повідомляє УНІАН.

"Я із задоволенням оголошую про початок нової програми трансформації фінансового сектора в Україні", – заявив  заступник посла США в Україні Джордж Кент.

Повідомляється, що керівництво програми працюватиме разом з українською владою за напрямками підвищення довіри споживачів фінансових послуг, трансформації небанківського фінансового сектора, застосування електронних сервісів, реформування пенсійної системи, а також інформаційно-просвітницької роботи з уразливими групами населення.

За інформацією організаторів програми, її метою є "перетворення фінансового сектору України на прозору, справедливу і диверсифіковану систему, яка підтримує підприємства всіх розмірів і служить потребам людей".

Особливу увагу програма приділятиме фінансовій грамотності та захисту прав споживачів фінансових послуг.

Раніше повідомлялося, що Україна та США підписали угоду про надання 54 млн дол. додаткових коштів у рамках технічної допомоги на забезпечення стабільного економічного зростання, верховенства права та демократії.

Європейська правда

Читайте також