На гайсинщині зосереджено найпотужніші підприємства Вінниччини
11:17 22.03.2017
256

21 березня директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко відвідав потужні підприємства Гайсинського району Вінницької області ТОВ «Корпорація СКІФ-96», «Тегра Україна ЛТД» та ТОВ «Гайсинський молокозавод» з метою ознайомлення з їх діяльностю, пoвідoмляє  Департамент інфoрмаційнoї діяльнoсті та кoмунікацій з грoмадськістю OДА.

ТОВ «Корпорація СКІФ-96», засноване у 2009 році, є прикладом успішного залучення інвестиційного капіталу розміром понад 10 млн. дол.

«Завод є найпотужнішим в країні, оскільки виробляє 15000 декалітрів технічних речовин в рік. Ми відмовились від виробництва харчового спирту і спеціалузуємось на виготовленні біоетанолу, розчинників, омиваючих речовин. Завод має закритий цикл виробництва та має свою фасувальну лінію. Наша лабораторія не має аналогу на теренах України і очікує на акредитацію в Європейському Союзі. Чисельність працівників складає 150 осіб, а середня заробітня плата – близько 6000 грн.», - розповіли керівники заводу.

«Приємно вражають обсяги виробництва вашої продукції та ті умови праці, що створюються для робітників. Першочерговим завданням влади регіону є надання всебічної підтримки бізнесу, який прагне розвиватись задля покращення економічного клімату Вінницької області», - підкреслив керівник Департаменту.

В рамках робочого візиту, Володимир Мережко також відвідав гайсинську філію дочірнього підприємства ЗАТ «Теувес Холдінг» «Тегра Україна ЛТД», що було введено в експлуатацію 2007 року за рахунок іноземних інвестицій із залученням капіталу Нідерландів.

Директор Олександр Діденко ознайомив посадовця з основними виробничими показниками: «Наше підприємство спеціалізується на зберіганні та переробці олійних культур, виробляючи соєву макуху, соєву олію та соєвий екструдат та є переважно експортуючим. Потужність складає 200 т/добу, в середньому ми переробляємо біля 60000 тон сої на рік. Завдяки встановленню новітнього американського обладнання, підприємство відповідає всім сучасним міжнародним стандартам по технології переробки масляних культур. На підприємстві працює близько 80 робітників, із середньою заробітною платою у 6000 грн.».

«Після огляду Вашого підприємства, першочергово хочеться відзначити повністю автоматизований технологічний процес та, відповідно, постійне нарощування обсягів виробництва продукції. Крім того, ваше підприємство постійно надає різного роду благодійну допомогу. Соціальна відповідальність – є найвижчим показником його надійності», - зауважив Володимир Мережко.

Також, керівник Департаменту відвідав потужне підприємство ТОВ «Гайсинський молокозавод», яке за роки свого існування зарекомендувало себе як виробник молочної продукції найвижчої якості, спеціалізуючись на виготовленні твердих, м’яких сирів та масла.

Детальніше з процесом сироваріння посадовця ознайомили керівник заводу Тарас Осадчий та його заступник Євгеній Важов:

«На підприємстві освоєний випуск широкого асортименту продукції: сири тверді сичужні, масло вершкове, сири м’які, спреди солодовершкові та сирні продукти. Підприємство автоматизоване, тому ми можемо контролювати всі етапи виробництва, постійно стежимо за якістю та безпекою продукції, а це дозволяє нам її експортувати в десятки країн світу. На підприємстві працює понад 200 осіб, із середньою заробітною платою – 4000 грн. Потужності заводу дозволяють виробляти близько 4000 тон продукції в рік».

«Приємно зазначити, що вінницький виробник високоякісної молочної продукції користується таким великим попитом не тільки на теренах нашої країни, але й далеко з її межами. Ще приємніше, що таке потужне підприємство є членом Громадської організації «Вінницький бізнес клуб» та має низку нагород, як обласного, так і державного рівня», - зазначив Володимир Мережко.

Читайте також