Вінницькі підприємці першими в Україні зможуть отримувати пільгові кредити
12:50 03.10.2017

Вінницька міська рада та "Ощадбанк" розпочинають спільний проект по підтримці розвитку малого та середнього бізнесу в рамках програми «Будуй своє». 

Вінниця перше місто в Україні, в якому сьогодні міський голова Вінниці Сергій Моргунов та голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний підписали меморандум щодо співпраці з державним банком «Ощадбанк» щодо допомоги малому і середньому бізнесу в кредитуванні. Місто починає абсолютно нову комунікацію з бізнесом з точки зору кредитування і підтримки підприємництва.

Програма «Будуй своє» у співпраці з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України направлена на допомогу підприємцям та стартаперам у навчанні, консалтингу та отриманні фінансових інструментів на привабливих умовах.

«Головне те, що у Вінниці буде більш ширші можливості для малого та середнього бізнесу щодо розвитку залучення кредитних ресурсів в сприятливих умовах. А для міста це дає в першу чергу нові робочі місця, податки, прозорість ведення бізнесу і розвиток в цілому малого та середнього бізнесу. Якщо говорити про податки, то за перше півріччя ми маємо 150 млн. грн. Це говорить про те, що починаються процеси відновлення економіки. Дуже приємно, що саме банки сьогодні також думають про розвиток бізнесу. Маю надію, що даний проект буде мати успіх, а бізнес буде користуватися цими інструментами та механізмами», - виступив Сергій Моргунов.

Голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний наголосив, що, підписавши сьогодні меморандум, який був відпрацьований дуже оперативно, ми починаємо перезавантаження підходів до регіональної програм підтримки малого та середнього бізнесу.

«Для мене честь, що ми розпочинаємо програму саме з Вінниці. Хочу віддати належне вашому місту,  адже ви завжди були попереду, в авангарді цього процесу щодо розвитку бізнесу. Завжди потрапляючи у Вінницю я дивувався тій кількості підприємців, які у вас працюють, якості підприємницької ініціативи, підходам муніципалітету до полегшення їхньої роботи. Отож, ми розпочинаємо з вашого міста процес перезавантаження регіональних програм підтримки малого підприємництва. Ми дуже розраховуємо, що державний «Ощадбанк» і наші партнери, серед яких такі великі компанії як Київстар, Нова пошта та навіть Google, дійсно зроблять перші кроки в полегшенні роботи малого бізнесу відчутними», - наголосив та голова правління «Ощадбанку».

Суть програми «Будуй своє»  полягає в тому, щоб підтримувати, надихати підприємців, створювати нові бізнеси. Це практична реалізація програми в кредитуванні. З боку міської влади зацікавленість в тому, щоб спрямувати мале підприємництво через механізм компенсації відсоткової ставки кредитування. Сам механізм наразі відпрацьовується на рівні служби і дві команди зараз у пошуку найбільш оптимальної формули, яку оприлюднять через 2-3 тижні.

«В основу філософії закладений той момент що, чим більше ти створюєш робочих місць, тим більше отримуєш компенсації. Відсоткова ставка, витрати, які будуть нести підприємці будуть суттєво нижчими. Startup підприємець повинен спочатку 6 місяців попрацювати без кредитних коштів, залучивши своїх інвесторів. Якщо ми бачимо, що за цей період бізнес розвивається, то допомагаємо підприємцю», - повідомив заступник голови правління  «Ощадбанку» Андрій Стецевич.

Читайте також