Електронні аукціони Prozorro: Адміністрація Одеського порту заощадила понад 3 мільйони гривень
11:59 08.10.2019

Відділом організації процедур закупівель Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП «АМПУ») підбито підсумки роботи за 9 місяців 2019 р.

Повідомили у прес-службі адміністрації Одеського морського порту

Так, згідно оперативної інформації, економія державних коштів завдяки проведенню процедур закупівель на придбання товарів, робіт і послуг за категоріями «проектно-вишукувальні роботи», «будівельні роботи та поточний ремонт», «послуги з ремонту і поточного обслуговування морського транспорту» тощо, через систему електронних торгів Prozorro складає 3 млн. 243 тис. грн., з яких 844 тис. грн.. були зекономлені у вересні поточного року.

- Звичайно, завдяки системі «Прозорро» учасники отримали відкритий доступ до інформації щодо закупівель нашої філії і це дає їм можливість слідкувати за процесом аукціону у режимі реального часу, сприяє збільшенню конкуренції і зниженню цін, - зауважує начальник ОФ ДП «АМПУ» Ігор Ткачук. – Але система вимагає доопрацювання та вдосконалення. Для адміністрації Одеського порту, наприклад, гостро актуальними є питання умисного зриву деякими учасниками закупівель через процедуру оскарження. Нас також не влаштовують шпарини в законі, які дозволяють учасникам закупівель ставити аномально низьку ціну, яка інколи нижча за собівартість, і, як наслідок, за результатами таких закупівель ми з вами отримуємо товари чи послуги сумнівної якості. У минулому місяці нова Верховна Рада підтримала Законопроект про внесення змін до законодавства про публичні закупівлі. Сподіваюся, що ці зміни сприятимуть вдосконаленню проведення закупівель і ми зможемо не лише заощаджувати кошти, але і отримувати товари, роботи та послуги високої якості. І водночас при цьому проводити закупівлі з мінімальними втратами часу.

Як вже повідомлялося, у цьому році адміністрація Одеського порту уклала через систему Prozorro ряд договорів, які мають важливе значення для функціонування виробничої і транспортної інфраструктури порту. Це зокрема закупівля робіт та послуг у рамках здійснення реконструкції та ремонту кількох черг магістрального шляхопроводу, реконструкції причалу №7 Карантинної гавані, будівництва нового причалу 1-«з» Андросовського молу тощо.

Читайте також