ПРООН допоможе відновити українську енергетику - підписаний меморандум
12:00 31.05.2022
253

Міненерго та ПРООН домовились співпрацювати у підготовці та виконанні Програми термінового реагування на загрози енергетичному сектору під час війни та його післявоєнного відновлення й розвитку, а також підписали Меморандум про взаєморозуміння, - про це повідомляє пресслужба українського відомства.

«Впевнений, що посилення співпраці з Програмою розвитку ООН сприятиме відновленню енергетичної інфраструктури країни та зміцненню енергетичної незалежності шляхом підвищення енергоефективності країни та здійснення «зеленого» енергетичного переходу», - наголосив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Зазначається, що співпраця з ПРООН має стати одним з доступних інструментів для швидкої відбудови пошкоджених та зруйнованих об’єктів енергетичної генерації та мереж, а також підготовки до післявоєнного відновлення енергосектору на принципах сталого розвитку.

Підписаний документ, зокрема, визначає такі напрямки співробітництва, як оцінка збитків енергетичної інфраструктури, завданих військовими діями; розробка дорожньої карти термінового реагування та відновлення енергетичного сектору; створення передумов залучення фінансування з державних та приватних джерел для підтримки імплементації Програми.

У Міненерго додали, що продовжать співпрацю з ПРООН в напрямку імплементації цілей сталого розвитку, зокрема щодо забезпечення українців доступною та стійкою енергією.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також