Міненерго пропонує допоміжні послуги для ТЕС із закупівлі газу
13:30 15.12.2021
256

Міністерство енергетики виносить на засідання Кабінету Міністрів розпорядження про допоміжну послугу для теплоелектростанцій (ТЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ) із закупівлі газу, - про це повідомляє Міненерго.

"Для забезпечення сталого проходження опалювального сезону Міністерство енергетики ініціює ухвалення урядом розпорядження щодо запровадження для ТЕС і ТЕЦ допоміжної послуги із закупівлі газу. Передбачається її використання не на постійній основі, а тільки у разі необхідності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що механізм закупівлі допоміжної послуги забезпечить беззбитковість діяльності з виробництва електричної енергії на ТЕС і ТЕЦ у разі використання ними у якості палива природного газу. У міністерстві планують, що він буде застосовуватися у разі і тільки на період можливої відсутності в достатніх обсягах запасів вугілля на складах виробників, основним проєктним видом палива яких є вугілля.

"Це не означає, що ми переводимо всі наші ТЕС і ТЕЦ на газ. Механізм який буде імплементовано, передбачає використання газу тільки для того обсягу генеруючих потужностей, якого може не вистачати у певний момент", – прокоментував перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.

У Міненерго також повідомили, що у грудні очікується близько 1 млн 950 тис. тонн поставок українського та імпортного вугілля загалом. Натомість заплановане споживання очікується на рівні близько 1,7 млн тонн.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також