Оформлення пенсій переходить у цифру
19:05 07.05.2021
260

Оформити пенсію можна і без особистого звернення до органів Пенсійного фонду, скориставшись сучасною моделлю призначення пенсії "в один дотик", яка передбачає подання заяви та сканованих копій документів в електронному вигляді через веб-портал Пенсійного фонду, повідомляє Адвокат права.

Для подання звернення про призначення пенсії в режимі онлайн потрібно:

1️⃣ увійти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису або через систему електронної ідентифікації GOV ID;

2️⃣ в Особистому кабінеті обрати розділ "Заява на призначення пенсії";

3️⃣ заповнити запропоновану анкету та прикріпити до заяви скановані копії необхідних для призначення пенсії документів, перелік яких вказаний на веб-порталі, вказавши вид бажаного формату пенсійного посвідчення (паперового звичайного зразка чи електронного у вигляді пластикової карки);

4️⃣ обравши (за потребою) спосіб інформування за етапами обробки заяви, необхідно підписати заяву електронним кваліфікованим підписом. Заява автоматично передається до органу Пенсійного фонду.

За результатами опрацювання заяви в Особистому кабінеті відображатиметься інформація про стан її обробки та прийняття рішення про призначення пенсії.

Оформлення пенсії в електронному форматі передбачає одне звернення до сервісного центру – вже після отримання повідомлення про призначення пенсії для перевірки наданих документів та отримання пенсійного посвідчення.

Читайте також