Кабмін виділив 62 мільярди гривень на відновлення після російської агресії, повідомив Шмигаль
17:14 14.10.2023
254

Фонд ліквідації наслідків збройної агресії виділив 62,3 мільярди гривень на різні програми відновлення. З цієї суми майже 1,7 мільярда передбачено для Сумської області і 673 мільйони призначено для Чернігівської області. Інформацію про це оголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Президії Конгресу місцевих органів влади, яке було присвячене питанням областей Суми і Чернігів.

"З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено 62,3 мільярда гривень на різні програми відновлення. З цієї суми майже 1,7 мільярда припадає на Сумську область, а 673 мільйони на Чернігівську область", - зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, зараз центральна влада, регіони та громади мають спільні пріоритети, які включають завершення підготовки до зими, успішний старт опалювального сезону та відновлення та забезпечення соціальних послуг.

Відповідно до цього, Органи влади та адміністрації відзвітували про високий рівень готовності до опалювального сезону: в Чернігівській області цей показник становить 99,5%, в Сумській - 99,1%.

У той же час, триває розгортання мережі Пунктів незламності, які створено 330 на території Чернігівської області та 541 в Сумській області.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також