ГУ ДПС: "Дозволено фіксувати спрощену назву товарної позиції"
16:03 18.08.2023
259

У Головному управлінні Державної податкової служби у Вінницькій області хочуть нагадати, що були внесені зміни до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів за №3219. Одна з таких змін стосується Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (№265).

Ця норма додана до закону, щоб вона відповідала підприємцям-фізичним особам, які оподатковуються за спрощеною системою. Вони тепер можуть вказувати назву товару або послуги на фіскальних касових чеках у спрощеному вигляді. Це спрощене вказання має відображати характеристики товару або послуги і вказувати, до якої групи товару чи послуги вони належать. Така можливість надається лише тим фізичним особам - підприємцям, які оподатковуються за спрощеною системою та платять єдиний податок у розмірі 5% (групи I, II та III).

Ця зміна дозволяє зазначати назву товару чи послуги у спрощеному вигляді на чеках (за винятком підакцизної продукції, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів тощо).

Автор: Анна Макарчук
Читайте також