Дитина випала з вікна багатоповерхівки в Вінниці: триває розслідування
16:44 23.06.2023
272

Поліція відділу комунікації у Вінницькій області повідомила, що 22 червня близько 13:00 надійшло повідомлення про госпіталізацію 3-річного хлопчика до лікарні через травми, отримані в результаті падіння з висоти.

За попередніми даними слідства, дорослі залишили дитину без нагляду в кімнаті з відчиненими дверима на балконі. Хлопчик, використовуючи стільчик, заліз на підвіконня і, втративши рівновагу, випав з четвертого поверху.

Наразі дитина перебуває в лікарні. Поліція розпочала розслідування цього інциденту як можливе кримінальне правопорушення згідно зі статтею 166 Кримінального кодексу України, яка стосується злісного невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування.

За цією статтею передбачено обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Подальша правова кваліфікація події буде надана після проведення всіх необхідних процесуальних дій.

Поліцейські нагадують батькам про важливість не залишати дітей без нагляду, особливо в приміщеннях з відчиненими вікнами. Рекомендується видаляти меблі або інші предмети, за допомогою яких діти можуть дістатися до підвіконня. Також радять встановлювати фіксатори, щоб діти не могли самостійно відчинити вікна. Звертаються до громадян з проханням дотримуватися простих правил безпеки та берегти своїх близьких.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також