Дві третини українців не вірять у застосування росією ядерної зброї: результати опитування
19:30 26.10.2022
261

Дві третини українців не вірять у застосування Росією ядерної зброї, свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Ще більше опитаних (84%) не вірять, що Росія може застосувати ядерну зброю для удару по країнах-учасниках НАТО. Ця впевненість зростає, як порівняти з даними опитування в квітні, кажуть дослідники.

Найбільш дружніми країнами українці назвали Польщу, Литву, Велику Британію, США та Канаду. Також дружніми вважають Фінляндію, Швецію, Данію, Францію, Швейцарію, Німеччину, Японію. Близько половини опитаних оцінили як дружні країни Туреччину та Казахстан, ще близько 40% вважають ці дві країни нейтральними щодо України.

Так само переважно нейтральним залишається Китай, але ставлення до цієї країни погіршується. Натомість Угорщину скоріше оцінюють як ворожу країну (41%). Нейтральною її назвали 26%, дружньою – 21% респондентів.

Переважна більшість, 86%, вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку (це рекордний показник за історію спостережень). Йдеться про всі регіони та вікові групи. Лише 6% опитаних мають протилежну думку, а 8% мали складнощі з цим питанням.

Опитування проводили 8–9 жовтня методом САТІ (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) серед 1000 повнолітніх українців на всій території України, крім Криму та Донбасу, де був мобільний зв’язок на момент дослідження.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також