Доба на Донбасі: окупанти 9 разів гатили по позиціях ЗСУ
09:24 05.11.2021
254

Протягом минулої доби, 4 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосовуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє штаб ООС.

«Збройні формування Російської Федерації продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь. Протягом минулої доби, 4 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться у зведенні за добу.

Як зазначають у пресслужбі, біля Мар'їнки окупанти двічі відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм.

У напрямку Попасної зафіксовано обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

По позиціях ОС у напрямку Зайцевого окупаційні війська вели вогонь двічі, застосовуючи гранатомети різних систем, міномети калібру 120 мм, а також артилерію калібру 152 мм.

У районі Майорська окупанти здійснили два обстріли з гранатометів різних систем та мінометів калібру 82 мм.

Також двічі російські найманці вели вогонь неподалік Новотошківського, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На збройні провокації противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили його припинити обстріли», - заявили у пресслужбі ОС.

За її інформацією, на 7 годину 5 листопада не зафіксовано порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та виконують завдання з відсічі та стримування збройної агресії РФ.

Як повідомлялося, 3 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Один український військовослужбовець дістав поранення.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також