До 1,5 млн грн на власну справу можуть отримати ветерани та їх родини від БФ «МХП-Громаді» та Мінветеранів
10:27 21.03.2023
282

Український ветеранський фонд, спільно з Мінветеранів та БФ «МХП – Громаді» ініціювали програму підтримки ветеранського бізнесу.

Ветерани, ветеранки, а також родини полеглих захисників та захисниць зможуть отримати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень безповоротної фінансової допомоги на розвиток та відкриття власної справи.

Такі можливості відкриває програма #ВАРТО РОБИТИ СВОЄ, старт якої відбувся завдяки Українському ветеранському фонду Міністерства у справах ветеранів України у партнерстві з Благодійним Фондом «МХП-Громаді», який долучився до співфінансування ініціативи.

Програма спрямована на те, щоб, не очікуючи перемоги України у війні, сприяти ветеранам у відкритті власної справи, активізації підприємницької діяльності. 

Подаватись на участь у конкурсі можна вже з 24 березня. Переможці отримають від 500 тис грн до 1,5 млн грн на ведення власної справи. Загальний бюджет програми – 15 млн грн.

Заявки на участь у конкурсній грантовій програмі можуть:

  • ветерани, члени сімей  ветеранів війни загиблих (померлих) та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці

  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

У презентації програми взяли участь заступник генерального директора Директорату громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Міністерства у справах ветеранів України Максим Кушнір, перша заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифонюк та директорка благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай.

«Підтримувати й допомагати військовим та їхнім родинам — один з векторів нашої діяльності. Відновлення України почнеться не після перемоги. Цей процес триває вже зараз. І від того, яке середовище, яку екосистему в громадах ми створимо для тих, хто захищає нас на передовій, залежить якість життя всіх наших майбутніх поколінь. Бо ветерани мають знати: їх чекають. Родини, громади, Україна. Вони потрібні», — зазначила під час презентації директорка благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай.

«Для нас велика честь підтримувати ветеранів і ветеранок, які захищають Україну. Зі свого боку ми забезпечимо всебічне сприяння ветеранським бізнес-ініціативам», — наголосила Тетяна Волочай. 

Також у рамках заходу відбулося обговорення теми — якої підтримки потребує ветеранське підприємництво в умовах війни та які напрямки ветеранського бізнесу важливо розвивати та підтримувати сьогодні. Презентація програми завершилася підписання договору про співпрацю між Ветеранським фондом та БФ «МХП – Громаді». 

Прийом заявок на конкурсний відбір стартуватиме з 24 березня 2023 року. Участь можуть брати юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці. Детальну інформацію про умови, календарний план та покрокову інструкцію розміщено на сайті Українського ветеранського фонду: https://veteranfund.com.ua/

Запитання та уточнення щодо проєкту учасники можуть надсилати на пошту info@veteranfund.mva.gov.ua з обов’язковим зазначенням теми листа “Конкурс Проєктів”. Проєкти оцінюватимуться за допомогою зовнішніх експертів, які визначатимуть рейтинговий список. Усі оцінки виставлятимуться безособово, тобто оцінюватиметься якість бізнес-проєкту, незалежно від того, хто конкретно його подав.

Нагадаємо, Благодійний Фонд «МХП-Громаді» декілька років поспіль підтримує мікропідприємництво в регіонах. В тому числі і в нашій, Вінницькій області. Торік в 11 областях за кошти Фонду було профінансовано відкриття та розвиток 85 бізнесів на 7,4 млн грн. 

 Фото: Мінветеранів

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також