Благодійний ярмарок вінницького ліцею: понад 170 тисяч гривень для ЗСУ
17:40 05.06.2023
303

У ліцеї №27 міста Вінниці відбувся благодійний ярмарок, спрямований на підтримку Збройних Сил України. На цьому заході були представлені традиційні страви автентичної подільської кухні, а його учасники змогли зібрати понад 170 тисяч гривень. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Вінницької міської ради.

Учасники ярмарку мали можливість насолодитися борщем з вишнями, картоплею по-уланівськи, різноманітними солодощами та чаєм, представленими на столах школи.

"Одним з основних елементів шкільного ярмарку були страви автентичної подільської кухні. Всі гості залюбки куштували ці смаколики та внесли свій вклад у підтримку ЗСУ", - розповів директор ліцею Олексій Терновий.

Крім трапези, на подвір'ї школи проводилися майстер-класи, продавалися картини, малюнки, браслети та інші речі.

По завершенні ярмарку було підбито підсумки, і зібрано понад 170 тисяч гривень. За ці кошти планується придбати розвідувальні дрони для українських захисників, повідомили в ліцеї.

Частину зібраних коштів також передадуть на потреби ЗСУ у рамках акції "Донатим на Сармата", спільно організованої департаментом освіти Вінницької міської ради та громадською організацією "Мольфар".

"Сьогодні особливо важливо не забувати та допомагати нашим військовим, які захищають територіальну цілісність нашої країни. Ці ярмарки не лише об'єднують молодь, але й формують свідомість та патріотизм. Я рада, що наші учні долучаються до таких ініціатив", - зазначила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також