Більшість онкоцентрів попри війну працюють у штатному режимі
11:00 12.05.2022
258

Більшість онкоцентрів працюють у штатному режимі, а пацієнти з онкологією можуть отримувати медичну допомогу, - про це повідомляє Національна служба здоров’я України у Телеграмі.

«Попри війну, більшість онкоцентрів працюють у штатному режимі. Пацієнти з онкологією можуть розраховувати на медичну допомогу в лікарнях, які продовжують працювати. Зокрема, медзаклади проводять хіміо- та радіотерапію, а також ургентні і планові операції. Пацієнти з онкологією, які переїхали в безпечніші регіони країни, можуть отримати медичну допомогу в найближчих онкологічних центрах. Направлення – необов’язкове», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що актуальна інформація про роботу онкоцентрів по всій країні та контактні телефони для пацієнтів розміщена тут.

У НСЗУ нагадали, що безоплатна допомога пацієнту з онкозахворюванням в межах Програми медичних гарантій включає: інструментальну та лабораторну діагностику; проведення хірургічного втручання в умовах стаціонару; проведення радіотерапії та хіміотерапії в стаціонарних та амбулаторних умовах; лікарські засоби з Національного переліку та ліки, що централізовано закуповуються за кошти державного бюджету; медичний догляд, перебування та харчування у стаціонарі.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також