"Балтійський шлях": юні вінницькі шахісти вражають на міжнародному шаховому фестивалі в Литві своїми перемогами
18:00 06.06.2023
268

11 вінницьких шахістів взяли участь у міжнародному шаховому фестивалі «Балтійський шлях», який проходив у Вільнюсі, Литва. Учасників представляла різноманітна вікова група, включаючи наймолодших та найстарших шахістів. Особливою здобутком було перемога 7-річного Олександра Шабуніна, який виборов "бронзу".

За словами директора Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6, Миколи Боднара, учасники з Вінниці проявили гідність і відмінно представили своє місто на цьому важливому турнірі. Вони змогли пробитися серед шахістів з різних країн Європи, які долали великі відстані, щоб взяти участь у змаганнях.

За час обмеженого часу, який становив 25 хвилин плюс 10 секунд на кожен хід, вінничани продемонстрували високий рівень гри і змогли показати свою майстерність на шаховій дошці.

Особливою групою були шахісти до 14 років, де Данило Формос зайняв 10 місце серед 58 учасників, набравши 6 балів. Анатолій Родін зайняв 20 місце з 5 балами, Анастасія Кравченко та Анна Кавун посіли 34 та 36 місця відповідно, набравши 4,5 та 4 бали. Глєб Сидорук показав ризикову гру і посів 51 місце з 3 балами.

У групі до 10 років Олександр Штрикун здобув 4 місце з 6,5 балами, Ілля Гужа посів 5 місце з 6 балами, а Владислав Тарковський показав свою впевненість, посівши 10 місце з 5,5 балами. Дмитро Шуба набрав 4,5 бали.

Серед наймолодших шахістів у віковій групі до 8 років, Олександр Шабунін виборов «бронзу». Він розпочав займатися шахами в серпні 2022 року в Школі шахових чемпіонів. Мати Олександра висловила свою вдячність тренерам Сергію Бутивському та Володимиру Вусатюку за їхню підтримку та навчання.

Зазначимо, що Олександр вже має 1 дорослий розряд і займає призові місця на різних чемпіонатах, включаючи місто та область. Він готується до чемпіонату України у своїй віковій категорії. Микола Боднар відзначив Шабуніна як потенційну майбутню шахову легенду, яка може змінити обличчя світу шахів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також