Баканов розповів, який запобіжний захід чекає Медведчука
12:30 14.04.2022
272

Голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що на затриманого Віктора Медведчука чекає запобіжний захід у вигляді арешту і справедливий вирок. Про це він сказав у ефірі національного темарафону.

"Далі дії дуже прості насправді. Медведчука чекає суд – підтвердження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. А в майбутньому, я сподіваюся, що Медведчука чекає справедливий вирок, зокрема у вугільній, трубній справі, де він фігурує", - сказав Баканів.

Глава СБУ нагадав, що йдеться про фінансування терористичної організації "ЛНР" та виведення стратегічного трубопроводу з власності держави.

Баканов також зазначив, що під час затримання Медведчука СБУ отримала додаткові дані про людей, які допомагали йому при обранні запобіжного заходу. Затримання Медведчука дає чіткий сигнал кожному зраднику України, що він не уникне покарання.

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання СБУ кума Володимира Путіна та депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Згодом під час звернення президент запропонував Росії обміняти його.   на українських громадян, які перебувають у полоні. Також Зеленський заявив про необхідність судити Медведчука "за правилами воєнного часу".

Голова СБУ Іван Баканов повідомив, що ФСБ РФ   планувала вивезти за кордон Медведчука. При цьому для реалізації свого плану російські спецслужби залучили лідерів злочинного світу України та корумпованих правоохоронців.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також