12 хворих на COVID-19 госпіталізували за минулу добу на Вінниччині
13:31 11.08.2022
279

За минулу добу у Вінниці госпіталізована 12 хворих на COVID-19, з них - 5 дітей.

Про це розповіла на брифінгу заступниця директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Тетяна Бондаренко.

Вона зазначила, що влітку спостерігається зниження усіх інфекційних хвороб. Це стосується й COVID-19, медики фіксували поодинокі випадки захворювання.

«Однак, у серпні уже відбувається поступове зростання захворюваності. Щодня реєструють близько 20 нових випадків COVID-19. Збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації. За минулу добу госпіталізована 12 хворих, з них - 5 дітей», - зазначила заступниця директора профільного департаменту Тетяна Бондаренко.

За її словами, наразі у  Вінницькій області 8 закладів охорони здоров’я приймають пацієнтів із захворюваннями на коронавірусну інфекцію. Вони забезпечені усім необхідним для лікування хворих.

Медики нагадують, що єдиний вихід вберегти себе від важкого перебігу хвороби - вакцинація. Щеплення можна зробити звернувшись до свого сімейного лікаря.

Що стосується внутрішньо переміщених осіб, які не мають декларації із сімейним лікарем, то їм потрібно звернутися до найближчої амбулаторії загальної практики сімейної медицини і отримати щеплення.

«Вакцини CoronaVac та Pfizer є у достатній кількості. У найближчі тижні очікується постачання від МОЗ вакцини Johnson&Johnson. Бережіть себе! Будьте здорові! Все буде Україна!» - зауважила Тетяна Бондаренко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також