Як виправити помилки з відображенням документів про освіту у застосунку "Дія": поради від МОН України
18:55 29.04.2024
256

Мінцифра та ДП "Інфоресурс" розкрили основні причини, чому диплом чи атестат про освіту не відображається у застосунку "Дія". Міністерство освіти та науки України надає поради, як вирішити цю проблему.

  1. Якщо документ є в реєстрі ЄДЕБО, але не в "Дії", можливо, це через розбіжності в номері РНОКПП між "Дією" та документом про освіту. Рекомендується звернутися за оновленням даних до закладу освіти, який видав документ.

  2. Якщо в "Дії" відображено неповну чи некоректну інформацію, також варто звернутися до закладу освіти для виправлення цих даних.

  3. Помилка в даті народження є ще однією поширеною помилкою. МОН пропонує два варіанти виправлення: звернутися зі сканкопіями документа, що посвідчує особу, і документа про освіту до закладу освіти або написати на пошту Державному підприємству "ІНФОРЕСУРС" (info@inforesurs.gov.ua) із накладанням КЕП.

Також нагадано, що в "Дії" поки не відображаються деякі документи, такі як документи про наукові ступені та звання, інформація про випускників військових закладів освіти, дипломи про перепідготовку до 1 січня 2016 року, а також документи до 2000 року, видані поліграфічним способом.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також