Вінницькі «Вовчиці» – переможниці одного з найпрестижніших міжнародних турнірів
13:08 23.04.2024
293

Вінницькі «Вовчиці» – переможниці одного з найпрестижніших міжнародних турнірів у Європі з флаг-футболу Adria Bowl III.

20-21 квітня в м Хорватії (м. Пореч) пройшов масштабний турнір з флаг-футболу, в якому взяли участь близько 40 команд з Італії, Нідерландів, Австрії, Німеччини, Хорватії, України, Іспанії, Сербії, Чехії, Швейцарії, Боснії і Герцеговини, Македонії, Словенії, Словаччини, Ірландії та Америки. Змагання проводились у трьох категоріях: Elite mixed, Elite ladies та Leisure mixed.

Наші дівчата брали участь у категорії Elite Ladies і протягом двох днів змагалися з п’ятьма командами з Італії, Австрії, Словенії та України. Всього вони зіграли 5 матчів регулярної частини та вийшли до фіналу з другої сходинки турнірної таблиці.

У фіналі вони зустрілися італійською командою MadCats Milano – чинними чемпіонками Італії. Матч видався дуже напруженим і видовищним. Італійські спортсменки були попереду наших дівчат на кілька очок. Але за 2 хвилини до завершення поєдинку «Вовчицям» вдалося занести тачдаун і переламати хід гри. Таким чином гра за 1-е місце завершилася перемогою вінницької команди з результатом 23-25.

«Мій підсумок турніру такий: коли у твоєї команди немає сил навіть вийти на фінальну гру, не те що грати, тут вмикається сила волі. Найважливіші ігри виграються не фізично, а характером і серцем» – прокоментувала результат турніру граюча тренерка «Вовчиць» Катерина Тетерук.

Важливим було й те, що в складі нашої команди були не тільки досвідчені спортсменки, а й молоде покоління «Вовчиць» – дівчата, які займаються флаг-футболом менше року.

Своїми враження ділиться Катерина Коваль, 16-річна флаг-футболістка: «Для мене цей турнір став чимось особливим. Кожна гра була справжнім вибухом емоцій. Через спільні зусилля і взаємну підтримку ми змогли пройти через важкі моменти і досягти перемоги. Хочу додати ще те, що без підтримки і роботи нашого тренера нічого б не було. Цей турнір залишив за собою незабутні спогади та емоції»

«Ця перемогах була неймовірно важка для кожного з нас. Важливу роль відігравали люди, які підтримували нас у будь-якій ситуації. Вдячна тренеру та всій команді, без яких не було б таких досягнень. За цих пару днів я відчула бурю яскравих емоцій. Чесно кажучи, я ще досі не вірю, що зараз ми веземо додому кубок за перше місце з Adria Bowl, але ми це зробили і готові до нових звершень» – поділилася враженнями юна спортсменка Анастасія Биковська.

Також було визначено кращих гравців турніру. В категорії Elite ladies звання MVP здобула спортсменка нашої команди Катерина Щерба. Вона стала кращою гравчинею серед усіх жіночих команд.

Автор: Марія Петренко
Читайте також